21.05.2024

В останню дорогу провели військового Олега Клима з Тернополя

Ваша реклама

У Тернополі віддали останню шану захиснику Олегу Климу. З військовим попрощалися рідні, однокласники, друзі, колеги з роботи, бойові побратими. У їхній пам’яті Олег залишається мужнім, сміливим та справедливим воїном.

Олег був водієм мінометної батареї в 24- тій окремій механізованій бригаді імені Короля Данила. Вирізнявся освіченістю і наполегливістю. Сам воїн народився й виріс у селі Ілавче, пізніше працював водієм. До війни багато подорожував. Допомагав гуманітарною допомогою та волонтерив. Коли мав вільний час займався волейболом, розповідають друзі.

Рідні пригадують, що 22 червня Олег Клим у колі сім’ї ще встиг відсвяткувати свій останній День народження. Того дня йому виповнилося 55. Він забрав маму з лікарні, аби та на святі була поруч з ним. Наступного ж дня Олег уже їхав у військову частину. Мама воїна каже, про те, що рідний син воює у лавах ЗСУ не знала. Без страху Олег Клим став на захист Батьківщини. Своє рішення мало з ким обговорював. Та сидіти на місці не міг, кажуть знайомі.

Близькі згадують Олега як доброго друга, який завжди прийде на допомогу. Вони знали, що чоловік пішов на війну, адже сам розповів про прийняте рішення.

Попри непоправну втрату, у сім’ї залишається чимало питань. Кажуть, хоч Олег сам з Тернополя, повістку отримав чомусь з Чортківського центрі комплектування. У перший тиждень служби захисник перебував у Львові, там мав би проходити навчання. В обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відзначили, що Олег Клим був призваний до лав ЗСУ за власним бажанням. Інше питання, яке обурює рідних – транспортування тіла загиблого. Адже за словами племінника Миколи Клима, тіло героя доставили рефрижератором, у якого був поламаний холодильник.

Також тепер родичі збирають докази того, що Олега Клима не мали б відправляти в зону бойових дій без належної амуніції та підготовки. Тож просять владу – тримати це питання на контролі.   Вічна слава й пам’ять захиснику України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,