28.03.2024

Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 грудня: до чого готуватися тернополянам

Ваша реклама

Рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року прийняли сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України.

За словами  міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, поточна епідемічна ситуація контрольована. Проте, фіксують зростання кількості нових випадків COVID-19. Медична система готова реагувати на нову хвилю. Але медик наполягає на якнайшвидшій вакцинації українців.

Він додав, що 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому оголосять, з якої дати по всій території країни встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

При жовтому рівні  діятимуть такі карантинні обмеження:

  • Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри;
  • Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.


Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,