19.04.2024

“Українським дітям — українську книгу”: у Тернополі продовжують допомагати адаптовуватися маленьким переселенцям

Креатор буд

«Українським дітям – українську книгу» – таку назву має захід для дітей-біженців. Сюди прийшли сотні маленьких переселенців разом із батьками.

Біля столика із книгами було людно. Усі хотіли отримати подарунки від Держкомтелерадіо. А вибрати було з чого. Тут зібрали літературу різних жанрів, навіть розмальовки для найменших відвідувачів. Таку атракцію для малюків, які через війну покинули свої домівки, вже вчетверте організували представники влади та волонтери громадської організації “Платформа єдності”.

Головна мета – допомогти діткам адаптуватись, а також популяризувати українську книжку та мову. Адже більшість відвідувачів спілкуються звичною для них російською. А книга – це перший крок до вивчення рідної мови.

Книжка викликає позитивні емоції та гарний настрій, тому що занурює читача у внутрішній світ, заставляє там жити переживати, творити, любити разом із головними героями, переконаний міський голова Тернополя Сергій Надал.

Допомогти дітям адаптуватися у нових умовах допомагає і підприємець Павло Коломієць. Чоловік прагне, аби Тернопільщина стала для малюків другою домівкою.

Родзинкою свята стало те, що гримери за допомогою аквагриму розмальовували діткам обличчя. Тому залом бігали маленькі тигренята та котики. Особливо до вподоби така подія дівчаткам, адже їм майстри додатково робили різні зачіски. А щоби захід діткам запам’ятався ще більше – для них виступали зіркові гості. Разом із Анною Трінчер та Романом Міщеряковим малеча фотографувалась та співала патріотичні пісні.

Потурбувались організатори і про те, аби дітки не лишилися голодні. Тут їх частували різними смаколиками. Їх спеціально для дітей приготували працівники ресторану “Оскар” за підтримки власниці закладу Наталії Станько. Подробиці свята для малих біженців — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,