26.04.2024

Українських водіїв хочуть зобов’язати міняти шини на зимові до 1 листопада

Ваша реклама

Штрафи за “не перевзуті” колеса. Українських водіїв можуть карати за літню гуму взимку. Пропонований законопроєкт наразі на розгляді у Верховній Раді.

У цьому законопроєкті викладена заборона їздити на авто без зимових або всесезонних шин на всіх колесах. Це якщо машина важить до 3,5 тонн. Якщо ж більше, то обов’язково мати суто зимові шини. Змінювати їх усім авто без винятку треба буде до 1 листопада і користуватись до 31 березня. Штраф при порушення буде 340 гривень.

Автомобілісти кажуть, такі нововведення потрібні, адже на дорогах  кермувальники на літній резині несуть небезпеку і собі і пішоходам.

Водії обирають або всесезонки, або зимові шини. І більшість не чекає снігу чи ожеледиці – а міняє шини саме восени. Бо і черги менші, і безпечніше.

Їздити на літній гумі взимку – не можна. Такі правила прописані в ПДР, втім штрафи за порушення в законодавстві чітко не прописані. Патрульні можуть керуватися універсальною статтею.

Тож українські депутати пропонують конкретизувати. Люди кажуть, якщо буде конкретна відповідальність, то може і порушень стане менше. Патрульні ж наголошують, ваше водіння має бути безпечним. Бо на дорозі ви відповідаєте не тільки за себе, а й за інших учасників дорожнього руху. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,