26.04.2024

У Зарваниці молились за звільнення окупованих міст і перемогу України

Ваша реклама

Зібралися, аби помолитися за перемогу України під час Хресної дороги. У Духовному центрі “Зарваниця” цієї неділі відбулась вже традиційна щорічна проща. Через воєнний стан хресна дорога пролягала не як зазвичай з Тернополя.

Очолив хресний хід архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ владика Василій Семенюк.

У хресній дорозі взяли участь тисячі людей.  Віряни на кожній з 14 стацій молилися за усіх воїнів, медиків, волонтерів, цивільних та за окуповані міста.

Головна мета цьогорічної Хресної дороги – помолитися за наших захисників, аби вони повернулись додому. А також щоби, віряни, які приїхали до Зарваниці набралися духовної сили, адже під час війни, вона, як ніколи потрібна.

Понад 200 священнослужителів греко-католицьких церков Тернопільщини сьогодні прибули до Зарваниці з цією ж метою.

“Дуже часто наші воїни звертаються до нас і просять про молитву, вони просять капеланів, звертаються до наших священників. Ми питаємо, чим ми можемо вам допомогти. А вони відповідають “Ви за нас моліться”. Ось в саме ця особливість цьогорічної ходи, що ми її особливо присвятили нашим воїнам”, — відзначив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії владика Теодор Мартинюк.

Організували театралізоване дійство студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. Брати зачитували глибокі роздуми й супроводжували ходу страсними піснями. А на кожній стації лунала молитва за міста, які прийняли найбільший удар окупантів, адже деякі з них повністю зруйновані.

Серед тисяч вірян, які приїхали сьогодні, молиться і Зоя. Жінка — військовослужбовиця. У війську вона близько шести років. Для Зої ця хресна дорога має особливе значення. Розповідає, два роки тому втратила чоловіка-військового. Тому сьогодні, молилась за нього і просила сили для себе. Більше — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,