20.04.2024

Молитовний сніданок за мир в Україні відбувся у Тернополі

Ваша реклама

Хвилина мовчання за загиблими воїнами. Так розпочався молитовний сніданок у Тернополі. Пізніше зазвучав гімн у виконанні артистів Тернопільської обласної філармонії. Митрополит Василій Семенюк благословив присутніх.

За останні роки в Україні набирає обертів саме такий формат зустрічей, які півстоліття тому започаткували американці. Сьогодні у Тернополі такий захід відбувається вперше під патронатом голови обласної ради.

«Навіть були дискусії чи проводити чи не проводити в такий час. Але в такий час якраз потрібна ця молитва, потрібне це об’єднання, це духовне піднесення, щоб здолати ворога», — відзначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Зазначимо, що Україна є третьою країною у світі, яка перейняла традицію проводити молитовні сніданки. Адже це – цікава форма управлінської діяльності, яка покликана об’єднати за одним столом абсолютно різних людей.

Молитву за дітей виголошувала дружина голови Тернопільської обласної ради Мар’яна Головко.

Опісля, хорова дитяча школа «Зоринка» виконала патріотичну пісню. Це символічно, адже діти – майбутнє і надія нашої держави. Молитися за усіх українських дітей потрібно особливо багато, адже вони найгостріше переживають воєнні дії в нашій державі.

«Молитва є найбільшою зброєю для кожного з нас. Сьогодні ми зібралися помолитися за дітей яких забрала війна. За дітей майбутнє яких чекає, за кожну сім’ю, за кожну українську родину», — сказала депутатка Тернопільської міської ради Мар’яна Головко.

Мати загиблого бійця Андрія Стойка Світлана, прийшла, щоб помолитися і вшанувати тих, хто віддав своє життя за Україну, а також вшанувати пам’ять сина-патріота. Андрій був на Майдані, а потім пішов у добровольчий батальйон.

На цій події були присутні не лише депутати з області та міста, а й з інших регіонів України. Депутат Криворізької міської ради Олег Подкопаєв розповідає, що на молитовному сніданку вперше. Каже, що давно хотіли в себе започаткувати таку традицію, бо без молитовної підтримки тепер дуже складно.

Такий сніданок  організатори планують зробити доброю традицією. Головне, щоб в Україні запанував мир.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,