19.04.2024

У Великій Березовиці люди вимагають добудувати навчальний заклад

Ваша реклама

На місці нової Великоберезовицької школи — зарослі і недобудова, якій вже два роки.

У 2018 тут почали зводити новий навчальний заклад, тодішнє керівництво виділило на проведення необхідних робіт 29 мільйонів гривень. Та нова влада не продовжила  будівництво школи. Тому частина місцевих дітей досі вчиться у  приміщенні, де раніше був дитячий садок. Інші школярі ж добираються до Тернополя та шкіл навколишніх сіл, адже у Великій Березовиці для всіх учнів не вистачає місць.

За словами депутата Великоберезовицької громади Іллі Костюка, на цей рік виділено 5 мільйонів гривень, але оскільки фінансування з держави немає, то підрядна організація немає механізмів того, як використовувати кошти громади.

Батьки школярів та небайдужі жителі Великої Березовиці переконані, що добудувати школу треба якнайшвидше. Адже без накриття та частина приміщення, яку вже збудована, може за декілька років почати руйнуватися. Тому діяти потрібно негайно.

Фракція Європейської Солідарності у Тернопільській Облраді вимагає у влади відновити фінансування цього об’єкту, який має важливе значення для дітей та жителів Березовицької громади. Фракція ЄС у Верховній раді вимагає у Кабміну передбачити при формуванні бюджету на 2022 рік фінансування добудови школи, мінімум 50 мільйонів гривень для завершення будівництва. Про це заявив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

Загалом у Великій Березовиці живе більше тисячі дітей шкільного віку, більша частина з яких навчаються в закладах інших населених пунктів. Тому люди вимагають від влади звернути увагу на їхню проблему і виділити необхідні кошти на добудову школи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,