18.04.2024

У Скалаті невідомі представились поліціянтами та хотіли конфіскувати авто швидкої допомоги

Креатор буд

Порятунок життів під загрозою. У Скалаті сучасний автомобіль швидкої допомоги, намагались вилучити із власності районної лікарні.

Так, за словами директора медзакладу, посеред білого дня до них приїхали невідомі люди і почали вимагати ключі та документи на авто. Молодики представились столичними поліціянтами і розпочали пояснювати причини свого візиту.

Про це розповів директор КНП «Скалатська комунальна районна лікарня» Скалатської міської ради Богдан Максимович. Він зазначив, що атівка була придбана за кошти громади. Приїжджі пояснили, що між власниками двох фірм виникли непорозуміння і швидек слід забрати під арешт.

На вимогу директора лікарні, чоловіки показали ухвалу про конфіскацію майна. Вона була видана Голосіївським судом, але без жодних печаток і підпису судді. Щоб відстояти майно громади на територію лікарні зійшлись медики, депутати та небайдужі містяни. Ніхто з них не розумів, що трапилось, адже 26 квітня вони цілком законно придбали авто швидкої через систему Prozorro.

Як розповів міський голова Скалата Петро Савончак, рішенням сесії виділили 400 тисяч, лікарня дала свої кошти 200 тисяч. Зідзвонившись із фірмами – дали оголошення про закупівлю автомобіля, який міг би надавати допомогу лікарні. Провівши прозору тендерну процедуру – швидку забрали.

У лікарні додали, близько 30 років вони користувались машинами, які подарували благодійні фонди. Проте, у них не можливо транспортувати важких хворих. Тому, придбали авто із необхідним  обладнанням. І завдяки такій швидкій уже вдалось врятувати десятки людських життів.

Вартість такого устаткування, яке є у машині швидкої 210 тисяч гривень. Директор лікарні підкреслив, при купівлі не все було справним, тому ремонтували за власний кошт. Все ж, відстояти майно автівку жителям Скалата вдалось.  В свою чергу працівники лікарні подали у суд  позов стосовно шахрайства.

Щоб перестрахуватися від візитів неочікуваних гостей у лікарні під дверими гаражу, де знаходиться швидка, насипали каміння. Через те ж, що на саму ж автівку наклали арешт – вона не виконує своє головне призначення.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,