26.04.2024

У СІЗО до 8 липня: братам Козакам з Ланівців не змінили міру запобіжного заходу

Ваша реклама

Немає підстав, аби брати Козаки сиділи під вартою у СІЗО. З такими аргументами захисниця підозрюваних просила змінити їм міру запобіжного заходу. Нагадаємо, чоловіків підозрюють у розкраданні грошей, котрі люди перераховували на потреби армії.

Більше того, чоловікам у Чорткові загрожує небезпека — пояснює захисниця Андрія та Івана Козаків Ірина Цісар.

«Були здійснені ракетні удари по Чорткові. і пошкоджено віконні пройоми. І повилітали всі вікна. Про що повідомив нам під час конфіденційного побачення мій підзахисний. Адміністрація не вжила жодних заходів, щоб помістити всіх у бомбосховище. Тим самим моєму підзахисному там загрожує небезпека», — заявила Ірина Цісар.

Міру запобіжного заходу просили змінити з тримання в СІЗО на цілодобовий домашній арешт. Івану Козаку — за адресою місто Ланівці. Підозрюваний пояснює — так він міг би вести свою підприємницьку діяльність, яка в час війни є дуже потрібною.

Окрім цього, захисниця Козаків вважає необгрунтованим і розмір застави. Мовляв у резонансніших справах застава менша, ніж у її підзахисних.

Прокурор Віктор Житовецький у справі переконаний, що тримання під вартою — не є суворим і не несе загрози життю підозрюваних. Тож наполягав на подальшому перебуванні братів Козаків у СІЗО.

Зрештою суд відхилив клопотання захисниці Козаків. Таким чином брати-волонтери пробудуть у СІЗО до 8 липня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,