23.04.2024

У пам’ять про жертв Голодомору постять тернополяни

Ваша реклама

Піст у 33 години. Українців таким чином закликають вшанувати пам’ять заморених голодом. Завтра, в останню суботу листопада, о 7.00 стартує акція “Сопричастя”. Охочих просять 33 години постити, молитись і робити добрі справи. Більше про акцію “Сопричастя” дізнавалися наші журналісти.

Цьогоріч минають 90 роковини від тих страшних часів, а ворога маємо того ж самого. Тому пам’яттю про страшну сторінку історії мусимо нагадувати собі і світові, з ким боремося.

Пам’ятати про невинних, яких знищували голодом в 1932-33 роках, – особливо важливо в час повномасштабної війни, коли той самий ворог, лише з іншим ім’ям, продовжує тероризувати світ. Зокрема і браком їжі.

Аби не допустити геноциду знову, варто пам’ятати свою історію, наголосила голова Спілки української молоді в Україні Леся Голик.

Години у порівнянні з голодними місяцями і роками – це всього лиш символічна підтримка, додають люди. Акцію “Сопричастя” організовують в Спілці Української молоді з 2003 року. Щороку до посту, молитви і добрих справ на знак вшанування пам’яті жертв голодомору активно долучаються молодь і дорослі у різних країнах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,