23.04.2024

У пам’ять про Олександра Смика у Тернополі створили марку та конверт

Креатор буд

Дружині Олександра Смика Марії Гудимі важко даються слова. Адже досі болить згадка про смерть чоловіка. Олександр Смик — відомий поет, драматург та бард помер у травці цього року. Ця звістка спантеличила багатьох, не лише родину. Адже знали Олександра у кожному місті нашої країни. Аби гідно вшанувати память про поета тернопільські філателісти випустити марку та конверт на його честь.

Марія каже, для неї така новина була несподіванкою.

Ініціаторами створення марки стали учасники Тернопільського обласного товариства Асоціації Філателістів України. Її випустили у рамках проекту УкрПошти “Власна марка”, мета якого — вшанувати пам’ять відомих та видатних людей. Таким чином, тернопільські філателісти подякували Олександру Смику за його творчість, розповідає Марія, адже чоловік також був колекціонером марок.

Дизайн марки та конверта розробила Оксана Єднорович. Жінка зараз за кордоном, тому спілкується з журналістами відеозв’язоком. Розповідає, щаслива, що їй випала нагода розробити дизайн марки та конверта, присвячених Олександру Смику. Усі фото поета дизайнерці надали тернопільські філателісти. Тираж вийшов доволі обмежений — лише 40 штук.

Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,