26.04.2024

У Ладичині на Тернопільщині гімназія — без сховища, а укриття для дошкільнят — у погребі

Креатор буд

Школярі без укриття. А діти в садочку ховаються у сусідський погріб. Така ситуація у селі Ладичин, Микулинецької громади. Батьки розповідають, вже місяцями намагаються змінити ситуацію, шукати вихід. Втім все впирається в гроші. Кошти жителям Ладичина хіба що обіцяють. Яка ситуація з закладами освіти у селі – довідувалися наші журналісти.

Дошкільнята в Ладичині під час повітряної тривоги ховаються у підвалі приватного будинку. Приміщення дошкільного закладу поряд. Оскільки там сховища немає, то керівництво вирішило попроситися до сусідів в гості під час повітряної загрози.

“Відділ освіти і дошкільного навчального закладу уклали відповідний договір. Колектив і вихованці садочку безкоштовно використовують укриття під час повітряної тривоги”, — розказала директор Ладичинського ДНЗ “Лелеченя” Світлана Станимир.

З цими незручностями живуть від початку повномасштабного вторгнення, кажуть батьки.

Ситуацію вже місяцями намагаються вирішити, запевняють в садочку. Про облаштування власного укриття говорили. Вже був проектант, робили заміри, план.

Але далі справа не дійшла. Бо грошей місцева влада не виділила. І якщо в разі тривоги з садочку є куди вивести дітей, то в школі, яка неподалік, учням ніде дітися у час тривоги. Тому весь рік навчаються онлайн. Батьки розповідають, свого часу місцеві депутати пропонували навіть, щоб діти доїздили з Ладичина до Микулинецької школи. Обіцянками їх годують кожних два місяці, кажуть батьки.

Власне й зі шкільним укриттям справа не зайшла далеко, бо грошей не виділяли.

Що кажуть про проблему у Микулинецькій селищній раді — дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,