25.04.2024

У Чорному лісі на Тернопільщині буде швидкісний інтернет

Креатор буд

Школярі з села Чорний Ліс на Збаражчині на уроки з інформатики їздять у сусідній населений пункт. Адже в їхньому – немає швидкісного інтернету.

Завідувачка ЗОШ І-го ступеня Анна Гершон зазначила, що у вчителів є відповідні дипломи, є техніка. Тобто, інтернет – єдина проблема.

І її в селі обіцяють вирішити вже найближчим часом. Громада села взяла участь у проєкті “Інтернет-субвенція”. Його на Тернопільщині, як і у всій Україні реалізовує Міністерство цифрової трансформації.

До слова, інтернет-субвенція в 2021 році забезпечить доступ до фіксованого швидкісного інтернету 3 тисячі українських сіл, тобто доступ до мережі буде у понад 1 млн осіб, серед яких і мешканці села Чорний Ліс.

За словами мешканки села Оксани Палій, інтернет вже став необхідністю у повсякденні та роботі. Але лише мобільної передачі даних для користування дуже мало.

Інтернет першочергово підключать у соціальних об’єктах. У Чорному лісі це школа, клуб та амбулаторія. Там встановлять роутери з відкритим доступом, тому інтернетом зможуть користуватися й інші мешканці громади.

Соціальним об’єктам провайдери надаватимуть послугу безоплатно ще до 2022 року.

Зазначимо, зараз на Тернопільщині на проведення швидкісного інтернету заяви подали пів сотні населених пунктів у 18-тьох громадах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,