16.04.2024

У «червоній» зоні працюватимуть лише ті, хто отримав дві дози вакцини

Креатор буд

З кожним днем все більше українців інфікуються ковідом, тож в МОЗ наперед продумали план дій. Хоч зараз усі області ще в «зеленій» зоні, та їх зміна – не за горами.

Тож, експерти визначили кого будуть обслуговувати і які заклади працюватимуть у «жовтій», «помаранчевій» та навіть «червоній» зонах. Тепер все залежатиме від того, чи ви вакциновані.

Якщо отримали вже дві дози, то матимете сертифікат «зеленого» кольору. Він дозволить вам працювати і користуватись всіма послугами навіть якщо ваше місто буде в «червоній» зоні. Якщо ж доза вакцини у вас одна, то діятимуть ті обмеження, які прописані для відповідної зони.

Все ж, якщо Тернопільщина потрапить в жовту чи помаранчеву зону – життя не зупиниться. До прикладу, навчальні заклади працюватимуть в звичному режимі.

За словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міськради Василя Даньчака, вимоги до роботи навчальних закладів спростили. Вони матимуть повноцінну можливість продовжувати працювати, якщо не менше 80% працівників будуть мати «жовтий» і «зелений» сертифікат.

Такі ж умови постануть для працівників ресторанів, спортзалів, театрів, торгових центрів чи організаторів масових заходів. Усі вони зможуть працювати лише при умові вакцинації 80% колективу.

Стане в пригоді «зелений» сертифікат про вакцинацію навіть тоді, коли вся країна опиниться в червоній епідзоні. Якщо усі 100% працівників закладів освіти, торгових центрів, театрів, спортзалів, закладів громадського харчування будуть вакциновані – то роботу там не припинятимуть.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,