27.04.2024

Тисячі врятованих: миротворець місії ООН з Тернополя розповів про роботу у Конго та професійне свято

Ваша реклама

Далеко від дому, з гарячим серцем та благими намірами. Саме так українські миротворці рятують тисячі людських життів у всьому світі.

Щорічно 15 липня їх мужність  вшановують у рідній державі. В той час вони ні на мить не перестають робити добро і виконувати завдання. Зараз триває 12 ротація 18-го окремого вертолітного загону, який працює у Демократичній Республіці Конго.  В рамках місії ООН 246 українських військових працюють над стабілізацією ситуації в країні Центральної Африці. Серед них тернопільський військовий Юрій Кульпа.

За його словами, основними завданнями українських військовослужбовців є евакуація хворих і поранених, а також доставка вантажів. Окрім цього, вогнева підтримка наземних сил, повітряний супровід сил Місії ООН, пошуково-рятувальні операції, зокрема розвідка та спостереження.

Загалом із жовтня 2020, від початку цієї ротації, українські миротворці провели у небі над Африкою 3 тисячі годин. Виконали понад 3000 польотів та перевезли 11500 пасажирів та 430 тон вантажу. Під українським прапором понад 45 тис. військових долучились до міжнародних операцій в різних регіонах планети. Отож, міцного здоров’я вам, наші миротворці!



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,