18.04.2024

Творча майстерня Витягловських: над якими роботами працює відоме подружжя з Тернопільщини

Креатор буд

Тетяна та Михайло Витягловські вже понад чверть століття творять у різних жанрах. Гобелени, об’ємні скульптури, картини, виконані у різних техніках. Це – спільний творчий доробок подружжя українських митців, що мешкають на Тернопільщині.
Крайня нагорода Тетяни – престижна відзнака на міжнародному мистецькому бієнале «Від Лозанни до Пекіна». Жінка подала на конкурс гобелен, який виткала кілька років тому, але ця робота стала особливо актуальною саме цьогоріч. Бо відображає “Прагення до світла”.
«Я відібрала цю роботу, тому що там була задана тема – саме тому періоду, який охопив людство. Тема мости, тобто втрачені всі зв’язки між художниками. Ми не можемо вільно спілкуватись, відвідувати виставки один одного. Тема світла, єднання через таку проблему світову», – розповіла художниця.
Вона також зізнається, що потрапити в перелік номінантів цього конкурсу – це вже досягнення. А коли почула, що саме її робота заслужила особливу нагороду – не могла повірити своєму щастю.
Тетяна каже, гобелен – це те, чому надає перевагу у творчості. Та у доробку мисткині є і картини виконані аквареллю та бАтиком. Жінка працює лише за власними ескізами.

Роботами своєї дружини пишається чоловік Тетяни – Михайло. Він теж митець. Створює об’ємні поліхромні та монохромні скульптури.
Чоловік каже, у скульптурі відтворює те, що зазвичай нас оточує – люди,  асоціації, характери. Далі їх інтерпретує та перетворює у філософсько-іронічні образи.
Загалом митець, крім техніки дерев’яної пластики, використовує і живопис олійними, акриловими та акварельними фарбами. Подружжя Витягловських відоме в мистецьких колах України. Неодноразово вони організовували спільні та індивідуальні виставки. У 2019-му, у столиці спеціально до персональної виставки надрукували каталог з їхніми авторськими роботами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,