24.04.2024

Трапилося чудо: Аресен Борис виграв найдорожчі ліки у світі

Креатор буд

Мрія родини Арсенчика Бориса – здійснилася. Хлопчик, у якого на початку року виявили рідкісне захворювання СМА, виграв у благодійній лотереї життєво необхідний укол за 2 млн 300 тис доларів.

У Тернополі та області неодноразово проводили благодійні аукціони, ярмарки та вечори, на яких збирали кошти для Арсенчика. За декілька місяців родині вдалося зібрати половину суми, а це понад мільйон доларів. Як розповіла мама хлопичка Надія Борис, надію не втрачали, паралельно готували необхідні документи для участі у розіграші ліків. За її словами, щороку сто доз на ті країни, в яких цей препарат не зареєстрований. Це Україна, Росія, Білорусія. Ліки розігрують у лотереї.

Розіграш медикаментів проводила компанія Novartis, яка і виготовляє ліки від СМА. Батьки Арсенчика зазначили, укол привезуть в Україну не раніше, аніж за місяць. Колотимуть у столиці. Після цього ж на хлопчика чекатиме реабілітація. Поки ж всі зібрані кошти батьки Арсенчика заморозили. Вони спільно з волонтерами вдячні всім тим, хто доєднався до збору грошей для їхньої дитини.

Після ін’єкції батьки Арсена планують розділити зібрану суму між іншими дітками, яким теж збирають кошти на такий укол. Серед них і Максим Антонишин – малюк з Тернополя, у якого теж виявили рідкісне генетичне захворювання. На підтримку хлопчика в місті організували благодійний концерт. Адже до закінчення збору лишається 5 місяців. Наразі, на лікування малюка зібрали 10 відсотків від необхідної суми.

Батьки та рідні Максимчика просять всіх небайдужих про допомогу, адже часу залишилося дуже мало. Окрім коштів, у команду Максимчика потрібні волонтери, які будуть допомагати у проведенні благодійних заходів. Вся детальна інформація є на сторінках Максимчика у соцмережах. Батьки просять кожного про підтримку і допомогу, аби врятувати дитину.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,