26.04.2024

Тернополяни на власному прикладі показали, як розвивати місцеву кіноіндустрію

Креатор буд

Щороку у другу суботу вересня, відзначають професійне свято усіх працівників кінематографії. У День українського кіно найкращі тернопільські представники кіноіндустрії  поділитись секретами своєї роботи.

Серед них – команда, яка працювала над циклом документальних телепередач «Жива УПА: Тернопільщина». Історіями чотирьох відважних жінок, які не зважаючи на тогочасний режим боролись за майбутнє України, намагались точно передати події та реалії того століття, розповідають творці фільму.

За словами продюсера циклу документальних телепередач «Жива УПА: Тернопільщина» Володимира Ханаса, творцям довелося провести скрупульозну роботу в архівах, музеях, поспілкуватися з багатьма людьми.

Одну із ролей виконала ведуча і журналістка телеканалу “Тернопіль 1” Оксана Рогачук. Дівчина зізналася, що було незвично працювати з командою саме кінотворців. Довелося вивчати нові грані відеозйомки і роботи на камеру.

Додамо, цикл із чотирьох документальних телепередач «Жива УПА: Тернопільщина» загалу покажуть вже цієї осені. Переглянути його зможуть глядачі телеканалу «Тернопіль 1».

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,