27.04.2024

Тернополяни масово виготовляють соціальні карти, щоб економити на проїзді

Ваша реклама

У Тернополі — картковий бум. Причина ажіотажу – нові правила проїзду у громадському транспорті. Тепер розрахуватись у маршрутці чи автобусі можна лише електронно за допомогою банківської карти, разового проїзного квитка або ж карти тернополянина. Щоб отримати таку карту люди стоять у чергах по декілька годин.

Подати документи на отримання картки можна у двох локаціях — у ЦНАПі на вулиці Острозького та  у ТОВ “Системний зв’язок” на вулиці Чорновола. Саме в останньому  зараз черга.

А от у ЦНАПі черга менша. Хоча тут заявили: охочих отримати соціальну карту в них побільшало. Всі спішать, щоб встигнути до 1 жовтня.

Нагадаємо, вже з 1 жовтня у Тернополі зміниться не тільки спосіб оплати у громадському транспорті, але й ціна. Тобто власники соціальної карти платитимуть 8 гривень, за разовим квитком — 9 гривень та 10 гривень при розрахунку банківською картою.

За словами начальника управління транспортних мереж та зв’язку Тернопільської міської ради Олега Вітрука, в обігу зараз знаходиться 136 тисяч карток тернополянина. Це значна цифра, отже переважна кількість користувачів буде користуватись найнижчим тарифом».

Отримати «файну карту» можуть жителі міста або ж студенти, які тут навчаються. Для її оформлення необхідні документи, що посвідчують особу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,