25.04.2024

Тернопільський школяр бере участь у проєкті військового оркестру США

Ваша реклама

Юному тернопільському джазмену Дмитру Карп’юку 10 років. Вже рік він освоює гру на саксофоні і вже має перші успіхи – участь у проєкті оркестру США.

Музикант зазначив, аби добре освоїти складні джазові ритми, грати потрібно щодня. І такі старання хлопця не марні, адже зовсім скоро його версію гри одного з джазових творів почнуть виконувати в інших країнах. Хлопець бере участь у проєкті військового оркестру Сполучених Штатів Америки у Європі. Юний музикант готує твір, запис якого скоро надішлють за кордон.

Хоч на конкурсі Дмитро виконуватиме композицію сольно, та вдома його підтримує вся музична сім’я. Батьки та старший брат хлопчика теж музиканти.

Напередодні, представники конкурсу провели майстер-класи з викладання джазу для вчителів музичної школи, аби перед стартом проєкту ті разом з учнями відточити всі тонкощі цього музичного стилю.

Тому Дмитро Карп’юк та вся його велика група підтримки, сподіваються, що старання високо оцінить закордонне журі, а сам запис твору тернопільського музиканта почують поціновувачі джазу в різних країнах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,