26.04.2024

Тернопільською райлікарнею тепер буде опікуватися Великобірківська ОТГ – рішення сесії райради

Креатор буд

Долю Тернопільської центральної районної лікарні вирішили на засіданні сесії райради.

З кінця листопада минулого року вирішують питання на чиєму балансі і де функціонуватиме медзаклад. За рішенням, яке 17 листопада прийняла районна рада попереднього скликання – заклад належить 6 ОТГ району. А закон ВРУ, прийнятий в той же день, вимагає, щоб райрада до 1 липня 2021 передала майно тій територіальній громаді, на території якої воно і знаходиться, тобто Тернопільській міській громаді.

Впродовж майже 3 місяців медики та пацієнти центральної районної лікарні вже декілька разів виходили на акції протестів до господарського суду та проводили збори поблизу медзакладу.

У райраді розглядали декілька варіантів того, яку ж саме громаду ввести до складу засновників тернопільської райлікарні. Серед них – і Тернопільська міська громада, яка була готова взяти на себе фінансові питання і розвиток медустанови.

Питання боргів, а також передачі майна та зміни засновника вирішували 24 лютого на сесії райради. Перед початком засідання біля стін установи зібралося близько сотні людей. В сесійній ж залі перебували депутати та представники шести громад, жителів яких обслуговує центральна районна лікарня.

На голосування винесли питання про передачу майна та зміну засновника у Тернопільській районній лікарні. А саме – виведення зі складу засновників медзакладу Тернопільську районну раду і введення на її місце Великобірківської громади. Рішення депутати районної ради прийняли майже одноголосно – 50 депутатів «За».

Під час сесії також депутати звільнили з посади в.о. керівника – Івана Трача та обрали нового виконуючого обов’язки – Ігоря Репетівського. За нього проголосували 30 депутатів з 54.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,