26.04.2024

Тернопільські студенти допомагають кіберполіцейським викривати злочини в Інтернеті

Ваша реклама

Молодь допомагає правоохоронцям. Кіберполіцейські подякували студентам Західноукраїнського університету за допомогу у протидії злочинам в інформаційному просторі. Студенти факультету комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського університету долучились до допомоги кіберполіцейським. У свій вільний час молоді люди на волонтерських засадах співпрацювали з фахівцями Департаменту кіберполіції щодо попередження та виявлення різноманітних злочинів в Інтернеті.

«Студенти ЗУНУ допомагали кіберполіцейським виявляти шахраїв, котрі під приводом волонтерської діяльності збирали кошти у людей та витрачали їх на власні потреби. Старшокурсники, використовуючи свій технічний досвід та напрацювання, які здобули в університеті, розробили певні інструменти для швидшого викриття та документування таких злочинів», — розповідає начальник управління Департаменту кіберполіції Євгеній Панченко.

Зі слів декана факультету комп’ютерних інформаційних технологій Миколи Дивака, для вишу така взаємодія має важливе значення та допомагає підвищувати фаховий рівень студентів. На базі факультету створили кіберполігон, який обладнаний сучасним програмним забезпеченням. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,