26.04.2024

Тернопільщину відвідав п’ятий президент України Петро Порошенко

Креатор буд

Помолилися за завершення війни на сході та мир в Україні. До Маріїнського духовного центру люди зі всієї країни по декілька днів йшли пішки, аби доєднатися до цього величного дійства.

Вже традиційно на Всеукраїнську прощу до Зарваниці приїжджав п’ятий президент України Петро Порошенко. Лідер “ЄС” помолився разом з тисячами українців. Він наголосив, що в цей день Богородиця відкриває своє серце для усіх присутніх і чує усі молитви.

Напередодні Всеукраїнської прощі у Тернополі Петро Порошенко зустрівся з жителями міста та області. В парку Тараса Шевченка організували куліш фест. Паралельно з виставками етно-одягу, частуваннями та музичними виступами, говорили про важливі для нашої країни речі: мовний закон, війну на сході та ситуацію з ковідом. Зокрема, й про скорочення кількості робочих місць на фоні світової пандемії.

Серед важливого – мовний закон. Представники ЄС зазначили, саме мова є одним з найважливіших засобів гібридної війни, яку сьогодні Україна веде проти Росії. Тому популяризувати, говорити і поширювати українську потрібно на всіх можливих платформах.

Волонтери з Тернопільщини також передали Петру Порошенку символічну футболку з надписом “Захисти Україну”.

Зустріч з однодумцями Петро Порошенко провів у неформальній обстановці. Для гостей свята відомі музиканти співали пісень, а згодом всі охочі спробували справжній козацький куліш.

Разом роблять все можливе задля розвитку і процвітання України, а такі зустрічі – нагода проаналізувати помилки та досягнення, поспілкуватися з однодумцями і окреслити плани на майбутнє. Небайдужі тернополяни додали, плідно працюватимуть кожен на своєму рівні, аби робити максимум для країни та її громадян.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,