29.03.2024

Тернопільщина лідирує за кількістю нових хворих на коронавірус

Креатор буд

В стаціонарах області зростає кількість хворих на коронавірус. Тернопільщина увійшла до четвірки регіонів, де стрімко збільшується кількість госпіталізованих.

Окрім того, за вихідні наша область потрапила до ще одного антирейтингу. За останню добу підтвердили 148 нових інфікованих коронавірусом, а це другий показник в Україні. Більше нових випадків лише в Києві – 166. І попри те, що прогнозовану минулого тижня “жовту” зону кабмін так і не запровадив, та експерти констатують – ситуація загострюється. А це означає, що посилити карантин можуть вже зовсім скоро. Поряд з тим, у МОЗ планують змінити зонові обмеження, тобто послабити їх.

За словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, зараз все залежить від комунікації. В Україну привезли понад 22 мільйони доз вакцини, 10 використали. На залишках перебуває 12 мільйонів доз вакцини.

Таким чином у МОЗі хочуть дозволити навчальним закладам й далі працювати очно, незалежно від того, чи провакциновані в закладі освіти 80% персоналу. На Тернопільщині ж наразі щепилася більша половина освітян, повідомляють у облдержадміністрації.

За словами начальниці управління освіти та науки Тернопільської ОДА Ольги Хоми, за останні три дні в області вакцинувалося більше 1000 педагогів. Це є 67 відсотків по загальній кількості.

Наразі на Тернопільщині й далі діють карантинні заходи “зеленої” зони.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,