29.04.2024

Тепер у Тернополі водії можуть розраховуватися за паркінг через додаток “е-Тернопіль”

Ваша реклама

Паркуєшся, відкриваєш додаток, платиш. Від сьогодні у Тернополі водії можуть розрахуватись за паркінг через додаток “е-Тернопіль”. Сервіс покаже місце паркування та автоматично нарахує суму. Як відреагували на новацію кермувальники — дізнавалися наші журналісти.

Отож, оплатити за паркувальне місце можна у додатку “е-Тернопіль”. Для цього потрібно авторизуватись та ввести номерний знак авто. Сервіс одразу, через геолокацію, покаже місце паркінгу, а водій зможе обрати час необхідний для паркування. А після сервіс автоматично нарахує суму — за одну годину 12 гривень, пояснює начальниця управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

Що важливо, тепер тернополяни можуть придбати абонементи для паркування. Сплативши 120 грн за денний або 3 тис за місячний – водії зможуть паркуватись на усіх платних стоянках міста. У майбутньому, це може стати першим кроком до впровадження повністю безготівкового розрахунку, дадають у міській раді.

Контролюватимуть плату за паркування у муніципальній інспекції, у фахівців є спеціальний планшет. Так наводячи камеру на номерний знак автомобіля вони зможуть побачити усі дані: час, місце та дату паркування. А ще за необхідності виписати штраф.

Розробили сервіс для комфорту мешканців та гостей Тернополя. Не всім подобалася робота паркувальників і просили запровадити послугу безготівкової оплати, відзначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

А водії такою ініціативою задоволені, кажуть, з нетерпінням чекали можливості розраховуватись за паркування онлайн. І додають, тепер точно знатимуть, що оплата йде в казну міста.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,