05.05.2024

Тепер менше заборон: як змінилося життя у містечку Козова за останній рік

Креатор буд

Повертаються до звичного ритму життя. Після понад року карантинних обмежень, маскового режиму і десятків нових правил в містах та селах країни нарешті пожвавлення. І навіть попри те, що Кабмін продовжив карантин, паралельно на найвищому рівні зняли значну частину обмежень.

Жителі маленьких містечок розповіли, що втомилися від життя зі словом «Не»: не можна влаштовувати гучні святкування, «не» можна відвідувати заклади, «не» можна виїжджати з країни і ще десятки «не». Та люди зазначили, найгірше в цій ситуації те, що карантин вплинув на фінансове становище чи не кожної середньостатистичної сім’ї.

Попри те, що карантин послабили, люди й до сьогодні не виходять з дому без масок, адже це вже стало звичкою. Чимало з опитаних сподіваються, що нарешті влітку 2021 вдасться відпочити, а можливо навіть полетіти в іншу країну. Адже з негативними ПЛР тестами та вакцинаційними картками, але все ж світ повільно знову стає відкритим до туристів.

Практично всі опитані мешканці Козови перехворіли ковідом, або ж хворобу переніс хтось з їхніх близьких. Вони розповіли, що найскладнішою ситуація була три місяці тому, коли місцевим медикам доводилося працювати на 200%, адже хворих було дуже багато.

Отож, своїм рішенням на початку червня кабмін дозволив працювати розважальним закладам, проводити спортивні й культурні заходи та цілодобово приймати відвідувачів у ресторанах та кафе. А карантин наразі точно триватиме до 30 червня.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,