26.04.2024

Тепер керівники ОТГ на Тернопільщині самостійно вирішуватимуть чи посилювати карантин у громадах

Ваша реклама

Повноваження стосовно введення жорстких заходів карантину надали громадам області. Як зазначила головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук, тепер місцеві комісії ТЕБ та НС можуть вносити деякі обмеження червоної зони у громадах. Усе це буде діяти не зважаючи на той факт, що область перебуває у помаранчевій зоні карантину.

Зазначимо, що лише за минулий тиждень рівень захворюваності на ковід у Тернопільській області зріс на понад 50 %. Окрім цього, на території України змінилися критерії оцінки епідситуації. Так, для перевищення епідпорогу впродовж 7 днів у громаді повинна зрости кількість хворих на 70 осіб
Також, зазнали змін такі показники як, коефіцієнт виявлення випадків інфікування, охоплення людей тестуванням та завантаженість ліжок у лікарнях. Як зазначили в управлінні охорони здоров’я, зараз в області розгорнуто понад 2000 ліжкомісць. За останній тиждень їх кількість збільшили на 158.
Під час засідання зазначили, що шістдесят п’ять відсотків хворих у стаціонарі потребують кисневого забезпечення.

Загалом із 55 громад області на сьогодні уже 39 перейшли епідпоріг захворюваності на Ковід-19. Тому голова ОДА Володимир Труш рекомендував громадам індивідуально посилювати протикоронавірусні заходи на території. Йдеться про закриття закладів харчування, спортзалів. Також очільник Тернопільщини закликав громадян вакцинуватись, щоб перервати ланцюг поширення коронавірусної хвороби.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,