23.04.2024

«Т1 NewsRoom» показали процес роботи над сюжетами

Ваша реклама

«Т1 NewsRoom» зсередини. Яке воно – життя поза межами об’єктиву? Ви звикли бачити наших журналістів на телеекранах, але чи знаєте ви, скільки людей працює над сюжетом до того, як він виходить в ефір? Наша команда вирішила розказати вам про усі тонкощі нашої журналістської роботи.

Ми не раз переконувалися, що людям і справді цікаво знати, яке ж воно – життя телевізійників. Тож, на Тернопіль1 виникла ідея створити цикл відеоуроків, у яких ми  детально розповімо вам про нашу улюблену журналістську кухню. Складатиметься він із 5-ти частин.

Шеф-редакторка «Т1 PRODUCTION»  Світлана Наконечна розповідає, у першому відеоуроці буде загальна інформація про те, що таке відділ новин, хто там працює і, взагалі, для чого і яку інформацію беруть в новини. Наступний урок про те, як, власне, створюється сюжет: його написання та всі супутні процеси. У третій частині оператори розкажуть та покажуть основи зйомки. У четвертій – ви дізнаєтесь про роботу в прямих ефірах. І 5-й урок буде присвячений роботі в студіях. До підготовки отаннього відеоуроку ми залучили найбільшу кількість людей, для того, щоб якнайповніше розповісти вам про цей напрямок.

Цінні секрети журналістики від справжніх професіоналів, практичні поради та наочні приклади – все це у наших відеоуроках.  Шеф-редакторка «Т1 NEWS» Юлія Валах зауважила, над одним сюжетом новин працюють десятки людей. Це і журналісти, і оператори, і монтажники, і водії, люди, які, власне, налаштовують ефір, редактори сайтів і соцмереж. Тож, попри те, що в кадрі ви бачите лише журналістів, можете собі уявити скільки людей долучаються до створення продукту.

А розкривати закулісне життя нашого колективу, розпочнемо прямо зараз. У закритому, суто сімейному колі «Т1» ми називаємо себе – «Dream team», що з англійської перекладається як – команда мрії. Так от, це про нас. Юлія Валах продовжує, самі не сподівались, що у 5 уроків вдасться вмістити стільки інформації.

Переглянути відео-уроки каналу Тернопіль1 можна буде у соцмережах та на ютуб каналі.



Джерело | Т1 Новини