28.03.2024

Сила материнської любові: історія тернополянки, яка не покладаючи рук бореться за здоров’я сина

Креатор буд

Валентина Музика на 20-му тижні вагітності захворіла. Медики одразу попередили жінку, що дитина народиться хворою. Вже після того, як вона вперше взяла синочка Лук’яна на руки, йому поставили діагноз – гідроцефалія.

Дуже довгий період часу малюк після народження знаходився в лікарні. Це 3 місяці реанімації, шунтування, дренажі.

Хвороба не дає змоги мозку хлопчика розвиватись. Натомість, за майже 6 років життя Лук’яна, крім основного діагнозу, виникають інші недуги. Зараз у хлопчика ДЦП, часткова атрофія зорових нервів, тетрапарез та епілепсія. Мати дитини зазначила, його абсолютно не цікавить навколишній світ, а найкращі емоції викликають обійми матері та батька.

Жінка додала, що впливає на лікування та здоров’я її сина і пандемія. Адже, чимало ліків для Лук’яна привозять із закордону.

Окрім, сина Лук’яна,  Валентина Музика виховує ще двійню. Весь свій час вона присвячує дітям. Хоча зізнається, іноді так хочеться морально відпочити і перезавантажитись. Тому жінка вперше у житті долучилась до фотопроєкту #Право_на_щастя. Його мета – показати усі сторони життя матерів, що виховують дітей з інвалідністю та для створити них групи денного перебування.

Мрія жінки, щоб син почав відвідувати такі групи. А побачити її “право на щастя” усі тернополяни можуть цієї неділі о 15 годині у торговельно-розважальному центрі Подоляни, під час презентації фотовиставки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,