23.04.2024

Сягнути дна: як пандемія вплинула на бюджет тернополян

Ваша реклама

Локдаун та карантинні обмеження добряче похитнули український бізнес. Чи не найважчий удар припав на заклади громадського харчування. Ми вирішили з’ясувати, чи оговталися від коронавірусної кризи тернопільські підприємці.

Власник мережі кав’ярень у Тернополі Назар Андрушко у сфері громадського харчування працює понад 5 років. За цей час, розповів, пережив різні ситуації, не раз було  скрутно, проте найважче – зараз. Пандемія вплинула на бізнес і завдала чималих збитків. Заклади тоді, як правило були або закриті, або працювали в режимі доставки. Це вплинуло на суттєве скорочення обсягів продаж.

Тоді, за словами Назара, мова йшла вже не про прибуток, а про те, щоб втримати бізнес на плаву. Навіть зараз Назара Андрушка ще не відновився повністю.

Проте коронавірус вплинув не тільки на сферу громадського харчування, а й на економіку взагалі, зазначають експерти. Після першого карантину у 2020 році знизилась ділова активність. Менше людей у громадському транспорті, магазинах та ринках. А от січневий локдаун 2021 року вже навчив українців трохи економити.

За словами експертів, Україна тільки починає повертатись у сферу послуг та ведення бізнесу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,