27.04.2024

Сусіди-волонтери шиють спеціальну адаптивну білизну для військових шпиталів

Ваша реклама

Допомога для травмованих воїнів. Мешканці одного з тернопільських будинків організувалися і власними силами шиють для поранених бійців спеціальну адаптивну білизну у військові шпиталі. Це так звана післяопераційна одіж, яку надягають на ще непритомну людину або тих, хто має важкі поранення. Із волонтерами поспілкувалися наші журналісти.

Рік тому Наталя Орищак разом з кількома сусідками зі свого будинку організувала пошиття звичайних трусів. Це робили на орендованих швейних машинках. А тканину приносили  люди. За цей час на фронт відправили вже кілька тисяч чоловічої білизни. Але кілька місяців тому місцеві медики попросили, щоб тернополянки принесли адаптивну білизну. Це така спеціальна білизна із зав’язками по боках.

Зараз над виробництвом адаптивних трусів працює шестеро волонтерів. Серед них Ігор Лисий, який на кілька годин приходить, аби допомогти жінкам. Чоловік розповідає, що його сестра розробила спеціальні викройки на білизну.

Допомагають виготовляти адаптивну білизну  і ще дві сусідки Наталі. Тетяна Ляховська розповідає, що останній раз сідала за швейну машинку років 30 тому. Але за кілька разів все згадала. Зараз відшивати адаптивну білизну найбільше заважають постійні відключення світла. Викроює все Галина Витягловська. За кілька місяців добре освоїла цю частину роботи.

Зараз тернополянки велику партію адаптивної білизни відшивають для шпиталю у Дніпрі. За кілька днів їх відправлять поштою в медзаклад. А за майже рік пошили 20 тисяч і звичайної і адаптивної білизни.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,