05.05.2024

Сучасний кисневий генератор українського виробництва встановили у тернопільській лікарні №2

Ваша реклама

Сучасну кисневу станцію облаштовують у Тернопільській комунальній міські лікарні №2. Вона буде ще одним альтернативним джерелом постачання кисню для тутешніх пацієнтів.

За словами заступниці директора КНП “Тернопільська комунальна міська лікарня №2” Тетяна Пискливець, це потужна киснева станція українського виробництва. Вона дозволить забезпечити киснем приблизно 100 пацієнтів. Її потужність — 500 літрів на хвилину.

Аби встановити станцію, на території медзакладу облаштували спеціальний майданчик. Зараз працюють над тим, аби найближчим часом це джерело постачання кисню працювало на повну потужність. Адже, як розповідають у лікарні, технологія, за якою працює станція, легка і дозволятиме забезпечувати киснем хворих у критичних ситуаціях. За словами головного інженера КНП “Тернопільська комунальна міська лікарня №2” Володимира Ляшенка, така технологія дозволить працювати практично без участі людини.

Як відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал, встановлення кисневої станції — дуже на часі, адже невдовзі розпочнеться осінньо-зимовий період, під час якого фіксують зростання випадків коронавірусу та сезонних захворювань. Отож збільшиться потреба і в кисневій підтримці хворих.

Завдяки новому обладнанню, Тернопільська комунальна міська лікарня №2 повністю забезпечена киснем, підкреслюють у медзакладі.

Найближчими днями новий кисневий генератор під’єднають до електроживлення і він буде рятувати людські життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,