27.04.2024

Стати зіркою за три місяці: у медіашколі телеканалу “Тернопіль1” усіх охочих навчають журналістиці

Креатор буд

Стати журналістом за кілька місяців. Це реально. Як доказ – випускники медіашколи телеканалу “Тернопіль1”. Тут усі охочі діти, а віднедавна і дорослі, навчаються працювати у кадрі та створювати власні медіапроєкти.

Зараз уже набрали сьому дитячу навчальну групу. Проте, кажуть педагоги, ще є декілька вільних місць. Навчання у медіашколі триває 3 місяці. За цей час слухачі освоюють роботу телеведучих, вчать основи журналістики, опановують мінімальні навички монтажу та зйомок на камеру.

Як відзначив педагог-організатор медіашколи телеканалу “Тернопіль1” Сергій Антонюк, дітей навчають працівники телеканалу “Тернопіль 1” та “ІНТБ”. Це і журналісти і ведучі, ведучі прямих ефірів, оператори, монтажери. Діти вчаться у тій сфері, де відбувається вся магія телебачення.

Заняття проходять двічі на тиждень, по 2 години. Спершу учні медіашколи засвоюють теоретичні знання.  Це є своєрідною базою усіх телевізійних професій. А далі – стають ведучими і записують випуски власних програм.

За словами Сергія Антонюка, за три місяці учні освоюють базу роботи з начиткою, базу роботи з суфлером, здобувють інші корисні навички. Після того разом із вчителями записують телепрограми. Бо по закінченні цих 3 місяців кожна дитина отримує 3 відзняті програми, які будуть транслюватись на телеканалі.

Цьогорічний осінній набір був особливим не лише для учасників медіа школи, а й організаторів. Адже вперше у Тернополі вони зробили навчання за курсом “Телевізійна справа для дорослих”. Кажуть, працювати з ними легше, адже ці люди знають чого хочуть і спрямовані на результат.

“Вперше ми заснували групу для дорослих. Для старших, тим, кому вже виповнилося 16 років, хто вже був студентом, але мріє про роботу в медіа, про власну програму, про те, щоб бути на екранах телевізорів і втілити якусь свою ідею. Тому в нас така є група для дорослих і саме там ми навчаємось”, — відзначила керівниця медіашколи Людмила Руденко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,