05.05.2024

Тривають дебати у справі смерті 12-річного Ромчика Кулака з Тернополя

Креатор буд

Дебати тривають. На черговому судовому засіданні у справі смерті 12-річного Ромчика Кулака заслухали обвинувачених – вже колишню інфекціоністку Ганну Чущак та її адвоката, а також свій виступ розпочав хірург Юрій Михайлюк. Щодо останнього, одного із двох захисників лікаря на судовому засіданні знову не було. Його мобілізували.

“Він подав клопотання, що він на лінії зіткнення і не може повністю виконувати свої обов’язки але він буде брати участь в засіданні. Але в нього інтернету нема і не завжди змога є вийти на відеозв’язок”, — відзначив батько Ромчика Володимир Кулак.

Він переконаний, що судовий процес затягують.

Відповідно до Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність, несумісною з діяльністю адвоката є військова або альтернативна служба. То ж захисник обвинуваченого не може брати участь у засіданнях, і просити їх перенести у разі його відсутності, вважає Володимир Кулак.

Наступне засідання у справі смерті тернополянина Ромчика Кулака має відбутися 6 травня. Свій виступ на дебатах має завершити хірург Юрій Михайлюк, і його захисники. Також обвинувачені мають право останньої репліки. Після того суддя зможе відправитися в нарадчу кімнату перед оголошенням вироку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,