24.04.2024

Спека ненадовго: коли на Тернопільщині прогнозують дощі з грозами

Креатор буд

Аномальна спека. На Закарпатті зафіксували новий температурний рекорд – вперше за 130 років стовпчики термометра досягли близько +40. У Києві ж +33, останній раз так спекотно було понад 70 років тому, а за словами синоптиків, це ще не межа.

У нас на Тернопільщині ж слід очікувати грози, подекуди з градом. При проходженні фронту можливе шквалисте посилення вітру до штормового.

Фахівці прогнозують, що ці вихідні буде холодніше, попереджають про шторм, грози та град. Але триватиме прохолода не довго, з понеділка температура знову підніметься.

За словами завідувачки сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксани Озимків, на вихідні температурні показники вже знизяться – 15-20 градусів.

Тим часом у Тернополі мешканці насолоджуються довгоочікуваним літнім теплом, багато часу проводять на вулиці, при цьому не забуваючи захистити себе від такої високої температури. Та гроз все таки бояться.

Проте, у гідрометеоцентрі заспокоїли. Таких злив як у сусідній Польщі, Чернівеччині чи Одещині у нас не буде. Піщані бурі, які помітили на Київщині – теж не лякатимуть Тернопілля.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,