18.04.2024

Спеціаліст порадив як вибрати безпечні іграшки для дітей

Ваша реклама

Безпечні подарунки. Тема особливо актуальна напередодні свята Миколая. Дитячих іграшок є безліч. але до безпеки та якості – є питання. Тож журналісти вирішили з’ясувати що і в якому віці дітям не варто дарувати.

В першу чергу спеціалісти радять звернути увагу на пакування іграшки. На коробці чи бірці має бути спеціальне маркування та знаки.

Експерт Сергій Ящук пояснює: варто звернути увагу на знак оцінки відповідності Він свідчить про те, що ця іграшка пройшла певні випробування в Україні, отримала декларацію відповідності і вона відповідає цьому технічному регламенту. Важливий і знак, який свідчить про те, що ця іграшка не призначена для дітей до 36 місяців.

Слід оглянути і саму забавку. На міцність, запах, структуру. Запах свідчить про те, що в іграшці вже застосували якісь хімічні елементи, які можуть зашкодити дитині, визвати алергічну реакцію. Не має мати іграшка гострих крайок.

Особливо обережно треба обирати іграшки дітям до трьох років. Адже в цьому віці вони активно досліджують світ, тому випадково можуть собі нашкодити – проковтнути маленькі деталі, поранитися об тріснутий корпус або ж навіть потрапити в лікарню з важчими наслідками. Подробиці — у сюжеті.

Нагадаємо, нещодавно наша знімальна група дізнавалася наскільки подорожчали дитячі іграшки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,