30.04.2024

Соняхи — символ жертв Іловайської трагедії: загиблих військових вшанували у Тернополі

Ваша реклама

Пам’ять про них житиме вічно. Нині на Микулинецькому кладовищі біля каплички людно. Усі зібрались, аби вшанувати військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули за Україну.

У руках тримають жовті квіти — символ Іловайської трагедії, адже саме у полі із соняхами загинуло найбільше українських захисників. 29 серпня 2014 — день смутку і жалю. День, коли українських захисників та захисниць безжально вбили російські окупанти під час виходу з Іловайська.

Вшановували наших захисників молитвою, хвилиною мовчання та покладанням гірлянди із калини до каплички.

Нині сюди прийшли помолитися і родина Сикліцких. Надія та Олекса втратили свого сина Назарія у 2015 році. На той момент чоловікові було 30 років. Свою сім’ю Назарій не встиг створити. Сьогодні за його душу моляться батьки та похресники.

Прийшла подякувати своєму захисникові і пані Галина, тітка Віталія Лотоцького. Чоловік добровольцем відправився на фронт. Загинув Віталій у лютому 2015 під Дебальцевим, під час артобстрілу, коли його пораненого доправляли у шпиталь, розповідає пані Галина.

Віддали шану нині і військовим, які загинули під час повномасштабного вторгнення росії. Дякуємо нашим захисникам та захисницям. Вічна пам’ять.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,