19.03.2024

Скоро Тернопільщина опиниться у “жовтій зоні”: чи закриють школи

Ваша реклама

З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлений «жовтий» рівень. Таке рішення сьогодні ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє урядовий портал.

Щодо освітнього процесу, при введенні в регіоні жовтої, помаранчевої чи червоної карантинної зони навчальні заклади переходять на дистанційний режим роботи. Офлайн-навчання можливе лише при повній вакцинації 80% персоналу. Помʼякшення цієї норми на засіданні не розглядали.

Окрім того, школи можуть піти на карантин, навіть якщо там вакциновано понад 80% працівників. Так, якщо один учень захворіє на COVID-19, то весь клас піде на карантин. А якщо 50% класів буде на самоізоляції, то весь заклад освіти перейде на карантин.

Додамо, що норма уряду про 80% – це не лише вакциновані однією або двома дозами працівники. Також, COVID-сертифікат може містити такі дані:

  • негативний ПЛР-результат тестування (але строк його дії складатиме усього три доби);
  • одужання особи від зазначеної хвороби (діятиме лише 180 днів).

Водночас для роботи шкіл у червоній зоні необхідно, щоб COVID-сертифікати мали 100% працівників.

Наразі, чотири регіони України близькі до “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Це Чернівецька, Волинська, Івано-Франківська і Тернопільська області. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,