29.04.2024

Скільки коштуватиме консервація: огляд цін на тернопільському ринку

Креатор буд

Купувати чи консервувати самотужки? Наші журналісти вирушили на ринок, аби з’ясувати, скільки вартує зробити закрутки. Вони поцікавилися цінами на овочі, спеції й тару. То що дешевше: зустрічати зиму із консервацією власного виробництва чи надати перевагу магазинному асортименту.

Передусім для консервації необхідна тара. Отож журналісти поцікавилися вартістю банок і кришок. За її словами продавчині Ольги, цьогоріч ціни на такий товар значно знизились, проте й ажіотажу аж такого ще немає. Наприклад, кришки одеського виробництва можна купити за 140 грн.

За півлітрову банку вам потрібно буде віддати 15 грн, за літрову — 18, а за трилітрову — 40. Та найголовніше — вміст. Тож розпитали про ціни на овочі і приправи для закруток. Вартість огірків коливається. І на ринку зараз їх мало. А придбати можна від 15 грн до 30 грн за кг.

А от помідорів на прилавках бачимо чимало. Є домашні, з городу, а є ті, які вирощують в теплицях на Закарпатті чи у Заліщиках. Продавці кажуть, на останні ціна дорожча, ніж колись була на херсонські чи миколаївські. Вартують помідори від 21 до 38 грн.

Не забули й про часник, місцевий продавець розповідає, ціна цьогоріч на нього не змінилася і сягає 50-80 грн за кг.

У покупців реакція на ціни різна. Та усі зізнаються, чекатимуть поки вартість на овочі для консервації значно знизиться. Деталі — в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,