24.04.2024

Початок сезону консервації: скільки коштуватимуть господиням цьогорічні закрутки

Ваша реклама

Огірочки в томаті, квашені помідорчики і фарширований перчик. Останній місяць літа – традиційно час консервацій. Але яка ж вартість такого задоволення цього літа? Журналісти шукали відповідь на це запитання на тернопільському ринку.

Отож, найперше, що потрібно для закрутки — це банки та кришки. Слоїк на ринку можна вибрати будь-який: від півлітрового і навіть до п’ятилітрового. Ціни від 25 гривень до сотні. Щодо кришок, за 50 штук звичайних бляшаних просять 180 гривень. Наразі ажіотажу на ці товари немає, розповідають продавці, адже потрібне для консервації у багатьох залишилося із минулого року.

Наступні позиції, які потрібні для консервацій – це цукор, сіль та оцет. На ці продукти у серпні попит зріс, помітили продавці. Щодо їхньої вартості, то цукор коштує – 35 гривень за кілограм, сіль – 28, оцет — 25.

Ну і яка ж консервація без головних інгредієнтів – помідорів та огірків. Нині на овочевому ринку прилавки просто гнуться від різноманіття товару. Вибір на будь-який смак: і маленькі, і великі. Ціну на овочі дізнавайтеся з сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,