28.04.2024

Скандальний нацвідбір: хто має представляти Україну на Євробаченні — думки тернополян

Креатор буд

Без звуку та з плутаниною у результатах. В підсумку — скандал. Гурт “Калуш” заявляє, що судитиметься. Організатори кажуть, Аліна Паш виграла чесно. А українці переймаються, чи переможниця часом не підтримує країну агресора.

Отож 12 лютого відбувся фінал Нацвідбору на пісенний конкурс Євробачення. Перемогу виборола українська співачка та реп-виконавиця Аліна Паш із піснею «Тіні забутих предків». Традиційно результати залежали від 50% суддівських балів та від 50% SMS-голосів глядачів. Від суддів, у складі яких були Тіна Кароль, Джамала та Ярослав Лодигін, виконавиця отримала максимальний бал – 8, від глядачів – 7 балів.

Друге місце у відборі посіли «Kalush Orchestra», отримавши 14 балів – 6 від журі і 8 від глядачів. Третє місце виборов– Wellboy, який отримав 13 балів – 7 від журі і 6 від глядачів.

До фіналу – спалахнув скандал. Аліну Паш звинуватили у тому, що після 2014 року вона дала виступ в Криму та перетнула кордон з боку Росії. Проте організатори нацвідбору «Суспільне» не помітили порушення закону. Про це вони заявили на сторінці в Інстаграм. Кажуть, що отримали документ від Аліни Паш, який свідчить про те, що співачка перетнула кордон з боку України, тобто ніякого порушення не було.

Все ж зокрема й серед тернополян тривають жваві обговорення – чи варто саме Аліні Паш представляти Україну на пісенному конкурсі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,