26.04.2024

Скандальні збори у Байковецькій ОТГ: жителі Соборного проти будівництва заводу із переробки сміття поблизу села

Ваша реклама

У селі Соборне Байковецької ОТГ на загальних зборах обговорювали будівництво заводу з переробки відходів і вироблення теплової та електричної енергії. Зводити його мали ніби то на території ОТГ.

Як зазначив голова громади, із такою пропозицією до нього звернулося німецько-українське товариство “Браун індастріал Технолоджі”, скорочено БІТ.

На збори приїхали і представники німецько-українського товариства, щоб розповісти про завод і технологію, за якою він має працювати. Хотіли б використовувати досвід німецької компанії.

У якийсь момент люди почали невдоволено викрикувати. Жителів села цікавили питання екології і вплив на їхнє здоров’я від роботи такого заводу. Ситуація загострилась.

Заступник директора з проєктного розвитку німецько-українського товариства «Браун інастріал технолоджі» Анатолій Скрега зазначив, що хотіли б встановити 4 фільтраційних установки, які навіть запах не пропускають.

Та жителі села Соборне, а також гості зборів не стали чекати завершення репрезентації проєкту.

Люди проголосували проти, адже не хочуть, щоб у їхньому населеному пункті будували такий завод. Вони не вірять, що у нашій країні будуть дотримуватися екологічних стандартів.

Додамо, під час зборів представники німецько-українського підприємства запрошували двох жителів відвідати Німеччину, аби побачити як працює подібний завод у Європі.

Голова громади у свою чергу зауважив, що подібні збори проведуть і в інших населених пунктах ОТГ, аби не втратити можливість і все ж визначити місце для будівництва Теплової електричної станції.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,