25.04.2024

Сім років декрету: історія тернополянки, яка виховує дитину із інвалідністю

Ваша реклама

Сину тернополянки Оксани Олійник 7 років. Самостійно хлопчик не може ходити, сидіти і навіть харчуватись. Тож лише за допомогою матері пізнає радощі дитячого життя. Діагноз – ДЦП, спастичний тетрапарез та подвійна геміплегія кардинально змінив долю дитини.

Жінка розповіла, малюк народився на ранньому терміні 29-30 тижнів вагітності. За її словами, від народження її син веде постійну боротьбу за життя. Вона ж, як мати, практично цілодобово перебуває із ним.

Пані Оксана зазначила, крім основних захворювань, Владіку складно дихати через хронічний застій мокротиння. А на без того слабке дитяче здоров’я ще впливає низький гемоглобін. 2-4 рази в рік дитина проходить реабілітацію.

Крім  Владислава в Оксани Олійник ще троє дітей. Двоє хлопців та дівчинка. Отож, зараз усю себе вона присвячує малюкам.
Хоча, ще до народження Владіка жінка працювала за фахом – землеупорядником. Опісля взяла декрет, який уже триває 7 років. Каже мріє, щоб у нашому місті з’явились групи денного догляду за дітьми з інвалідністю.

Отож, вперше у житті жінка долучилась соціальної ініціативи. Це фотопроєкт #Право_на_щастя. У рамках якого тернополянам з 9 травня і впродовж 2 тижнів презентують виставку. Знімки мають передати реалії життя жінок, які виховують дітей з важкими формами функціональних порушень. А найважливіша мета проєкту – створити у нашому місті групи денного догляду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,