26.04.2024

Шкільний громадський бюджет: як учні 19-ї школи покращують навчальний процес

Креатор буд

Проєкт учня 9 класу тернопільської школи №19 переміг у Шкільному громадському бюджеті. Він полягає в оновленні бази біологічного інвентарю.

Ініціатор проєкту Богдан Поляк розповів, що зробив це для того, щоб трохи додати практики для уроків біології. У нього входили моделі різних тварин і  мікроскопи. 
Підтримали ідею хлопців і інші школярі. За неї проголосували 190 учнів. Переможці вже обрали, де саме придбати інвентар для кабінету біології і за якою ціною. Вже цього року його мають передати у школу. Загалом на реалізацію проекту буде витрачено 38 тисяч гривень. Це дасть змогу покращити якість навчання і зацікавити школярів до вивчення предмету, переконаний Богдан Поляк.
«Багато учнів кажуть, що уроки біології нудні, що у них одна теорія. А тепер якщо будуть мікроскопи і все можна буде побачити, це буде цікавіше», – розповів школяр.
Ще один проект, який переміг у шкільному громадському бюджеті 19 школи  має назву – “Підкорення українських Карпат”.  Його написав і обгрунтував Остап Мних. Хлопець хоче оновити спортивний інвентар школи. Цю ідею підтримали 93 учні.
Загалом участь у голосуванні за проекти шкільного громадського бюджету у тернопільській школі №19 взяло 392 учні. Діти таку ініціативу сприймають позитивно. Адже самі можуть вирішувати, як покращити навчальний процес.
Варто додати, у 2020 році на Шкільний громадський бюджет було виділено 1,7 мільйонів гривень з міського бюджету. Зголосилося взяти участь у ньому – 23 школи міста. На кожен навчальний заклад  виділили майже по 76 тисяч гривень. Усі проекти, які отримали найбільшу кількість голосів – будуть реалізовані у 2021-му році.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,