20.04.2024

Шкільний булінг: історії тернополян, які пережили цькування однолітків

Креатор буд

Знущалися через окуляри. Свою історію розповіла тернополянка Наталія Савелюк, яка нерідко ставала жертвою своїх однолітків. Зазначила, все тому, що її вважали не такою як всі.

Жінка розповіла, про таке явище як булінг тоді ніхто й не чув, проте цькування були частими і стосувались практично всіх. Дії підлітків часом були навіть жорстокими.

Після пережитого вона до сьогодні відчуває себе некомфортно в окулярах, навіть сонячних.

У дитячому фонді ООН (UNICEF) зазначили, що 67% українських школярів вже стикались з булінгом, з них 24% – були жертвами. Фахівці ж наголосили, провокують булінг найбільш агресивні діти, бо таким чином самостверджуються.

Більшість опитаних нами тернополян зізнались – з булінгом стикались. Правда, є й такі, хто бачив цькування над іншими, а сам жертвою не був.

Психологиня Галиня Язлюк розповіла, що ранні прояви цькування над дитиною можна визначити за поведінкою та вчасно вирішити цю проблему. Якщо ви бачите, що дитина останнім часом в неї змінився настрій, вона ходить сумна, можливо, в неї депресивні якісь стани з’явилися. Тому необхідно поговорити з нею, адже дуже часто жертви булінгу приховують цькування.

Отож, психологи радять приглядатись до поведінки своїх дітей, частіше навідуватись до школи та просто відверто розмовляти, щоб вчасно запобігти негативним наслідкам.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,