28.03.2024

Щоб “врятувати” дочку, тернополянка віддала шахраям всі гроші

Ваша реклама

Ще одна жертва телефонної афери. Працівники Тернопільського районного управління поліції викрили шахрая, який діяв за злочинною схемою “ваш родич у біді”. Зловмисник ошукав мешканку обласного центру.

2 серпня до жінки зателефонував невідомий. Співрозмовник представився працівником медичного закладу одного з міст у Данії. Він повідомив, що внаслідок дорожньо-транспортної пригоди її донька у важкому стані потрапила до лікарні, необхідно термінова операція.

Шокована жінка не стала розпитувати подробиць, бо ж донька справді перебувала за кордоном і одразу погодилася на запропоновані аферистом умови – передати невідомому кошти, які той переведе на рахунок закладу.

Зібрала 2800 американських доларів і віддала незнайомцю, який незадовго після дзвінка постукав у двері квартири. Той запевнив, що одразу перерахує готівку, а вже через декілька хвилин телефоном повідомив, що необхідно додати ще грошей, бо через конвертацію коштів на оплату медичних послуг не вистачило. Жертва дістала зі сховку останні заощадження – 200 євро.

Коли шахрай пішов, жінка нарешті вирішила набрати номер родички і лише тоді зрозуміла, що її ошукали. Одразу зателефонувала в поліцію. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин. Подробиці про шахрая — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,