29.04.2024

Щоб економити на опаленні, тернополян закликають модернізувати будинки

Ваша реклама

Модернізувати, щоб заощадити. У Тернополі мешканців багатоповерхівок закликають покращити утеплення своїх будинків та систем всередині, щоб в подальшому зекономити на оплаті компослуг.

Голова ОСББ “Київська,7” Володимир Виваль розповідає, його ОСББ щороку активно готується до опалювального сезону. Ще у 2019-му почали співпрацювати з Фондом енергоефективності і певні роботи всередині будинку вже виконали. За словами Володимира Виваля, 70% коштів повертає фонд, 10% міська рада, і 20 – мешканці платять.

Утеплювати багатоповерхівку на вул. Київська, 7 розпочали 23 лютого. Через війну на певний час роботи призупиняли. Зараз працюють, аби встигнути до зими.

Усі процеси контролюють представники державного фонду енергоефективності. Окрім економії, мешканці багатоповерхівок фактично подовжують термін експлуатації будівлі загалом. Це відзначив завідувач сектору з питань енергозабезпечення управління ЖКГ та екології Тернопільської міської ради Павло Савечко.

Наразі з фондом енергоефективності співпрацює 10 ОСББ Тернополя. До цього у Тернополі 5 років діяла програма енергомодернізації, за якою чимало будинків теж модернізували свої приміщення.

«За весь період часу 60 будинків скористалися цією програмою. І є будинки які за одне-два сезони компенсували всі витрати. Особливо питання утеплення будинків актуальне для тернополян зараз, під час повномасштабної війни, коли чекаємо важкої зими», — підсумував міський голова Тернополя Сергій Надал.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,