23.04.2024

Що з документами після перейменування вулиць: роз’яснення для жителів Тернопільської громади

Креатор буд

У Тернополі жителі тринадцяти вулиць змінили адресу проживання. Це стало наслідком декомунізації та дерусифікації міста. Відтак, мешканці будинків на вулицях, які підлягали перейменуванню, стурбовані тим, що доведеться змінювати всі особисті документи та чи не буде у них додаткових «паперових» клопотів.

У тернопільській міській раді запевняють – громадянам, які живуть на перейменованих вулицях, у документах нічого змінювати не потрібно.

«Тобто якщо в державному реєстрі речових прав вже є зареєстровані ваше житло, тобто це квартира, будинок, земельна ділянка, то вносити ніякі зміни не потрібно. Зміни вже будуть вноситись при наступних якихось правочинах. Наприклад, якщо це буде – одна людина буде продавати, а інша купувати житло, тобто вже будуть оформлятись відповідні зміни на нову адресу у зв’язку з перейменуванням. Або наприклад, коли людина буде успадковувати житло, то вона вже буде успадковувати його за новою адресою. Але вносити зміни на даний момент і нікуди йти не потрібно», — каже начальниця управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

Якщо у вас паспорт старого зразка, у вигляді книжечки, де є штамп про реєстрацію місця проживання, нового штампа ставити також не потрібно.

Що варто зробити після перейменування вулиць юридичним особам і ФОПам — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,