30.04.2024

Що вимагали під час пікету в Тернополі жителі Чортківського району

Ваша реклама

Одразу дві людини оголосили про голодування. Жителі Чортківщини хочуть таким чином привернути увагу до дій тамтешньої влади. Адже їх вважають незаконними. Наші журналісти розбирались у ситуації, аби з’ясувати через які проблеми люди вирішили протестувати.

Одне з питань стосується автостанції у селищі Товсте. “Ми вважаємо, що за змовою селищного голови, підприємця й інших чиновників була продана автобусна станція. Вона більше 70 років слугувала громаді”, — вважає житель селища Товсте Євгеній Образцов. Саме він оголосив голодування. Каже, вдався до таких дій, бо жодні методи не допомагають. Люди протестують вже понад півтора року.

У Тернопільській обласній прокуратурі нам підтвердили, наразі триває слідство стосовно автобусної станції у Товстому. Чекають на результати однієї із експертиз, аби направити справу до суду. Тому питання трохи затягнулось. Представники Чортківської районної адміністрації коментують ситуацію. Кажуть, про питання продажу автостанції знають. Сприяли у допомозі людям, щоб розібратися у проблемі. Хоча рішення щодо продажу приймали органи, які вже неповноважні. Ситуацію прокоментував перший заступник голови Чортківської РДА Михайло Демчук.

Ще одна жінка, яка голодує, так висловлюючи свій протест – пані Алла. Її чоловіка мобілізовували обманом. Поліцейський з Чорткова прийшов до їхнього дому та сказав, що чоловікові треба дати свідчення щодо ДТП, розповіла Алла Натуркач. Але чому таким способом не розуміє, бо він не ухилявся від служби. Підозрює, цьому сприяв голова чортківської районної адміністрації Володимир Шипітко. Із яким жінка не вперше конфліктує.

За коментарем з цього питання ми звернулись до Чортківської районної адміністрації. Голова Володимир Шипитко зараз на лікарняному. Його перший заступник зазначив, учасників протесту знають, але причин оголошувати голодування не бачать. Подробиці конфлікту дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,