28.04.2024

Що відомо про препарат, після ін’єкцій якого втратили зір люди в Чорткові

Ваша реклама

Уколи цим препаратом стали фатальними. Експертна комісія озвучила назву ліків, які вводили жителям Чортківщини. Люди втратили зір після ін’єкцій “Алтузаном”. Наша журналістка спробувала з’ясувати скільки вартує препарат і де його можна придбати.

Трагічний випадок з двадцяти двома людьми, які втратили зір після уколу в очі, отримав нове проводження. Після всіх намагань врятувати можливість бачити тут на місці в Тернополі і в Чорткові, постраждалі пацієнти змушені їхати на лікування в Одесу. Одному чоловіку вже видалили око, яке повністю зігнило. Ще одну жінку готують до подібної операції. Іншим проводять хірургічні втручання аби врятувати сітківки.

А що каже експертна комісія при ОВА і чи спеціалісти вже знають яким саме препаратом вкололи двадцять двох людей — дізнавалися наша журналістка Зоряна Яремишин.

Стан пацієнтів Чортківської лікарні погіршився. Все через той самий укол в очі, який зробили 22 людям. Тепер вже 5 пацієнтів на лікуванні в державному Інституті очних хвороб та тканинної терапії імені Філатова.

Галина Зрайчик телефоном розповідає, що в її чоловіка є ще надія на відновлення зору після того як прооперують. А от інші постраждалі приїжджають в гіршому стані.

Жінка додає, постійно спілкується з іншими пацієнтами і вже найближчим часом в Одесу змушена їхати ще одна жінка на лікування. А поки лікарі в Одесі намагаються врятувати зір людям, в Тернополі працює контрольно-експертна комісія. Її створили при ОВА, аби розслідувати обставини цього випадку.

Вже є проміжні результати — експерти-офтальмологи дійшли висновку, що укол проводили препаратом “Алтузан” з діючою речовиною “бевацізунаб”, відзначила директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОВА Ольга Ярмоленко.

Наші журналісти спробували знайти більше інформації про медикаменти. Детальніше — в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,